Outsourca kundservice för din E-handel

En tillgänglig kundtjänst är en viktig del för att lyckas inom e-handel. Vi har stor erfarenhet inom olika branscher och en av våra kompetenser ligger i att hjälpa företag som vill outsourca sin kundservice inom e-handel.

Med vår digitala plattform ökar vi kundupplevelsen och är era kunder behjälpliga oavsett om de har leverans- eller orderfrågor.  Som Google partner kan vi även hjälpa till med att skapa fler kunder.

Genom vårt marknadskoncept ”Effektivisera din närvaro digitalt och öka din försäljning” så får du en bra struktur på din digitala marknadsföring.

Fördelar

  • Kunden guidas genom köpprocessen
  • Stöd vid köpbeslut
  • Alltid snabba, effektiva och professionella svar, oavsett kanal
  • Service dygnet runt, året om vid behov
  • Vi besvarar även frågor om fakturor, garanti och service
  • Koordinering av returer
TILLÄGGSTJÄNSTER

Vi har en rad olika teknikbaserade tjänster som du kan köra enskilt eller som ett starkt komplement till din nuvarande eller framtida kundtjänst. Allt för att skapa en mer tillgänglig tjänst men även för att spara kostnader. Läs mer om varje tjänst här.

Chatbot

Voicebot

Smart FAQ

Självservice

Analys

Sociala m.

Image Not Found On Media Library

Call4U


Några av våra samarbetspartners

Call4U arbetar i ett digitalt kluster med en rad olika teknikföretag för att skapa erfarenheter och utbyten som leder till fler digitala affärer och smartare lösningar för att möta framtidens utmaningar.


Jag vill veta mer…

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er inom kort.

E-handel - Call4U
CALL4U CHAT